Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Size neredeyse her mutfakta var olan, maliyeti oldukça uygun ve cilt için oldukça verimli bir mahsulün varlığından bahsedeceğiz; karbonat. Mide sızılarına iyi gelen, hamur işlerinden köfteye kadar mutfakta bir hayli alanda kullanılan bu beyaz toz cilt için de maske olarak kullanılabiliyor.

Karbonat tanecikli yapısı sayesinde ciltte peeling tesiri yaratıyor. Bu da cildinizi ölü tenlerden temizletip daha aydınlık daha pak ve daha sıhhatli bir hal alması anlamına geliyor. Ölü tenlerden ve ölü hücrelerden arınılan cildiniz ışıl ışıl parlıyor.

Eğer kirli bir cildiniz varsa bu kirli görünümün eksilmesine ve cilt tonunuzun açılmasına dayanakçı oluyor.

Toz ve leke sayesinde neredeyse hepimizde bulunan siyah noktaların arınılmasında tesirli oluyor.

Karbonat yapısı itibariyle cildinizi eskitebileceğinden karbonat maskesinin haftada bir kez uygulanması yeterlidir. Aksi takdirde cildinizde tahrişler alana getirebilir.

Karbonat cildinizde sivilce yaradılışını da yasaklıyor ve var olan sivilcelerin kısa vakitte kurutularak rehabilitasyon edilmesine dayanakçı oluyor.

Karbonat Maskesi Nasıl Yapılır?

Görsel: Venusbuzz

O zaman karbonat maskesinin nasıl yapılacağına bir bakalım;

Yoğurtlu Karbonat Maskesi

1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı yoğurt

Maskenin hazırlanışı oldukça kolay. Sırça bir kâsenin içinde karbonat ve yoğurdu iyice karıştırıyoruz. Karbonat pişirdiğiniz keki nasıl kabartıyorsa yoğurt üzerinde de aynı tesiri gösteriyor ve yoğurdu kabartıyor. Kremşanti kıvamına geldiğinde maskenin hazır olduğunu kavrayabilirsiniz. 

Hazırladığınız karbonat maskesini göz etrafınız ve dudak etrafınız haricinde tüm suratınıza uygulayın. 

Maskeyi 30 dakika suratınızda beklettikten sonra iyice kuruduğunu göreceksiniz. 

Kuruyan maskeyi nazik hareketlerle soyun. 

İşte siyah noktalarınız ve ölü tenlerinizden kurtulma anı.

Karbonat maskesi uygularken cilt tipinize göre hareket etmek oldukça ehemmiyetli. Karma ya da yağlı bir cilde sahipseniz rahatlıkla uygulayabilirsiniz ancak kuru ve alıngan bir cilde sahipseniz dikkat etmenizde bereket var. 

Kuru ve alıngan bir cilt yapınız varsa maskeyi evvel suratınızın ufak bir kısmına sürüp alerjik bir tepkin alıp almayacağınızı hakimiyet edin. 15 dakika bekledikten sonra bir tepkin vermezse kızarma, yanma, tahriş gibi tüm suratınıza göz ve dudak etrafınız hariç uygulayıp 10 dakika beklettikten sonra temizleyebilirsiniz.

Maske yıkıntılarını, arınma jeliniz ve ılık su ile iyice yıkayın.

Sonrasında bol soğuk suyla yıkadığınız cildinizi ıslatmayı unutmayın.

Yorum yapın